MØD AKTØRERNE I ARBEJDSFÆLLESSKABET

På tværs af civilsamfund, frivillige, aktivister og iværksættere er vores aktører  med til at gøre en forskel  fra hver deres hjørne af demokratiet. Vores aktører er medskabende af Demokrati Garage – både når vi holder arbejdsdage og lægger fælles retningslinjer til garageråd.

Alle på matriklen har forpligtet sig på at arbejde for demokrati – på hver deres måde. Vi har et garageråd, en engagementsgruppe og et kommunikationshold. Vi holder fester sammen, vi har 4 årlige store begivenheder, som vi løfter i fællesskab. Vi har en garagechef, med et hold, som sørger for eventplanlægning i Folkestuen og kommunikation i Demokrati Garage.

Vi oplever ofte, at Garagen bliver en inkubator og at der derfor fra tid til anden er plads til at nye kan flytte ind. Skriv derfor gerne til vores Garagechef på maiken@demokratigarage.dk

Herunder kan du møde dem alle og se, hvordan du kontakter dem.

DEMOKRATI GARAGE APS

Sekretariatet holder til i Butikken
Det er  Demokrati Garage ApS, der er sekretariat for hele matriklen. Vi driver fællesskabet omkring Demokrati Garages gæster, frivillige og aktører. Vi står for eventplanlægning af Folkestuen og Fælles kommunikation.

I Demokrati Garage plejer vi de aktører, der huser i Demokrati Garage. Vi driver byggeri og renovering, styrer rammerne for events  i Folkestuen og vi værner om at vi følger vore mission og vision, om at være et mødested for hverdagsdeltagelse og demokratiinnovation samt en katalysator for Nordvest.

Det er ligeledes sekretariatet der er administrator for Foreningen Demokrati Garage. Foreningen er en selvstændig aktør, der har flere forskellige aktiviteter der bor i i garagen. Aktiviteterne i foreningen, er drevet  af frivillige, garageaktører og samarbejdspartnere.

Kontakt

Maiken Meedom
Garage- og Venuechef

Tlf. kontortid på hverdage: +45 61 70 13 83

maiken@demokratigarage.dk

We Do Democracy

I Demokrati Værkstedet sidder demokratirådgiverne fra We Do Democracy – en socialøkonomisk virksomhed, der arbejder for et bæredygtigt demokrati, hvor flere får indflydelse på eget liv og det samfund, de er en del af.

We Do Democracy tror på, at de bedste løsninger på samfundets største udfordringer skabes med flere omkring bordet. Derfor udvikler og gennemfører de nye demokratiske metoder og står bl.a. bag Demokrati Fitness, Democracy Drinks, valgfestivaller og debatarrangementer i Demokrati Garage.

We Do Democracy er medejer og grundlægger af Demokrati Garage.

Kontakt

Demokratirådgiver & partner
Johan Galster
+45 51 80 80 44
johan@wedodemocracy.dk

Dreamtown

I Hal 3 sidder den urbane NGO Dreamtown, der arbejder direkte sammen med unge græsrødder i afrikanske storbyer. Deres primære fokus er på slumområder og uformelle byområder, hvor de hjælper unge med at udleve deres drømme om en mere sikker, grøn og kreativ by. Lige nu har de partnerskaber i Sierra Leone, Zimbabwe, Kenya og Uganda, mens de i Danmark arbejder for at øge danske unges engagement i bæredygtig byudvikling globalt.

Kontakt

Leadership and strategy
Rasmus Bering
rasmus.bering@dreamtown.ngo
+45 25 60 18 78

Urban Studio

Urban Studio ligger i Hal 3 og arbejder med strategisk byudvikling i hele landet. De hjælper kommuner og ejendomsudviklere med at skabe mere levende og bæredygtige byer gennem nye partnerskaber, inddragelse og stor faglig viden om og passion for det byggede miljø. Det kan være alt fra udvikling af bymidter til nye greb i kommuneplanlægningen.

Foruden bystrategisk rådgivning hjælper de også med at skabe den gode fortælling gennem podcast og film. Bag Urban Studio står Mathias Nordby, der har over 10 års erfaring med byudvikling og formidling fra bl.a. Københavns Kommune.

Kontakt

Founder
Mathias Nordby
mn@urbanstudio.dk 
+45 93 90 05 68

Andelsgaarde

I Hal 3 holder Andelsgaarde til. Foreningen er en ny andelsbevægelse, der opkøber, genopbygger og forpagter landbrug for at dyrke jorden regenerativt på en moderne og bæredygtig måde. De arbejder for at mindske klima- og biodiversitetskrisen samt for at producere flere sunde fødevarer – mens der samtidig gives mere plads til naturen. I 2019 købte de deres første gård, og i 2023 rundede de 3.000 medlemmer. I fællesskab ejer medlemmerne nu tre gårde, samarbejder med tre andre og er lige nu i gang med at finde den næste gård.

Kontakt

Foreningsdirektør
Jacob Westergaard Madsen
+45 29 42 41 55
jacob@andelsgaarde.dk

Demokrati Lab (v. Kooperationen og Fælleskassen)

Demokrati Lab holder til i Hal 3 og er et kontorfællesskab for nye demokratisk organiserede virksomheder.

Her kan iværksættere leje kontorplads på fordelagtige vilkår, teste forretningsidéer og starte virksomhed op i et tæt fagligt fællesskab. Demokrati Lab giver de nye iværksættere mulighed for faglig sparring, i et stærkt økosystem af rådgivere, erfarne virksomheder m.m.  som kan bidrage positivt til deres forretningsudvikling.

Demokrati Lab drives af Kooperationen, der er arbejdsgiver- og interesseorganisation for kooperative og socialøkonomiske virksomheder. Kontorfællesskabet sponsoreres af Andelskassen Fælleskassen, hvilket giver beboere mulighed for at indlede lejeperioden med op til 6 måneders gratis husleje.

Kontakt

Senior konsulent
Martin B. Justesen
mbj@kooperationen.dk
+45 71 79 20 39

Grønne Lys

Grønne Lys skaber overblik over events og arrangementer med fokus på klima, biodiversitet og grøn omstilling og viser vej til grønne fællesskaber.

Kontakt

Stifter
Christoffer Østergaard
christoffer.oestergaard@groennelys.dk

Oktafon

Oktafon er et musikkollektiv, der trives i forskellige eksperimentelle genrer og hvor der udforskes alt fra pulserende house og techno rytmer til fordybende ambient lyd og elektroniske iterationer af klassisk og jazz musik. Mangfoldigheden i musikken afspejler deres tilgang, ved at udforske grænserne og skabe unikke oplevelser for lytterne.

Analyse og Tal

Analyse & Tal er et kooperativt analysehus med et stort demokratisk hjerte, som bor rundt om hjørnet. De er firstmovers på analyser af digitalt demokrati, digitale fællesskaber og medborgerskab på sociale medier – og så har de også valgt at organisere sig demokratisk. Hos Analyse & Tal er chefer og hierarki udskiftet med ligeværd, ligeløn og konsensusbaserede beslutninger. Analyse & Tal er en af initiativtagerne bag og medejer af Demokrati Garage.

Kontakt

Partner og analytiker
Sarah Steinitz
+45 42 90 96 45
sarah@ogtal.dk

Nordic Impact Funds

Nordic Impact Funds arbejder for at skabe forbedrede levevilkår i Østafrika. Det gør de ved at investere i Østafrikanske virksomheder med gode løsninger på klimatilpasning og på fattigdommens udfordringer. Det er organisationens overbevisning, at økonomisk bæredygtige virksomheder, der skaber muligheder for job, indkomst og adgang til nødvendige produkter og ydelser for folk i de laveste indkomstgrupper er vejen til en bæredygtig og langsigtet udvikling i Østafrika. Nordic Impact Funds har bl.a. investeret i en virksomhed, der sælger vandingsløsninger til små landmænd, en virksomhed, der sælger frisk frugt og grønt fra små landmænd, en opsparingsløsning og en forsikringsløsning.

På kontoret i Demokrati Garage sidder Anne Katrine, Federico, Kevin og Lisbeth (se billede). Derudover tæller teamet også Olivia i Kampala, Humphrey og Duncan i Nairobi og Celine i Paris.

Kontakt

Managing Partner
Lisbeth Stausholm Zacho
+45 28 89 79 00
lsz@nordicimpactfunds.com

Jordens Skole

Jordens Skole er en medie- og læringsplatform, der ruller den grønne løber ud for at fremme naturforbundethed og jordforbindelse hos børn, unge og voksne i hele landet. I en afgørende klima-tid arbejder Jordens Skole for, at livsvigtig viden om jorden, mikroliv, biologisk mangfoldighed og kulstoflagring bliver formidlet til flere.

Jordens Skole virker gennem fællesskaber, samarbejder og inspirerende og opbyggelige fortællinger. I Jordens Skole kan man både få fingrene i jorden og udgive blogs og podcasts på deres platform.

Jordens Skole er stiftet i 2020 af Helle Solvang og tæller 7 deltidsundervisere og projektansatte foruden frivillige og praktikanter.

Kontakt

Helle Solvang
+45 51 44 56 10
helle@jordensskole.dk

BORGERBAGERIET

Formålet med Borgerbageriet er at skabe fællesskab på tværs af kulturer med brødet som agenten. Når vi mødes om et nybagt brød, opstår der magi.
Vi genkender hinanden uanset hvor i verden vi kommer fra.
Vi arbejder med bageminder, familieopskrifter og sjove og skæve historier.

Velkommen i Borgerbageriet, Demokrati Garage.

Kontakt

Thomas Christensen
+45 26 22 88 61
thomas@flerefugle.dk

ROBOCLUB

RoboClub viser film i Demokrati Garagen – som regel den 3. mandag i måneden. Vi fokuserer på science fiction og som oftest dystopisk sci fi, fordi der altid er et eller andet, der er gået gruelig galt i samfundet, 5 minutter før filmen startede: Klimaet, der er gået amok, nogle onde corporations, massiv ulighed, autoritære og udemokratiske stater eller bare noget teknologi, som nu vil udrydde den menneskehed, som har opfundet den. Eller kombinationer af det hele. Der er altid en advarsel og en anledning til at tænke over, om der nu er noget i vores samfund i dag, som vi skal passe på. Og det vender vi i en kort runde efter filmen – en hurtig bemærkning pr. hovede – for vi er jo en del af Demokrati Garage, som betaler for licens, så det er gratis for dig.

Vi elsker science fiction og kan stå inde for alt det, vi viser. Nogle gange historien, pegefingeren, det stilskabende visuelle, den fantasifulde teknologi, den hæsblæsende action eller for den sags skyld alt sammen, og det er jo det fedeste. Og du kan være med til at bestemme, hvad vi skal se.

Kom og vær med – drik sonic screwdrivers – se og gense dine egne og andres favoritter – det er godt, det er gratis, og det er i Garagen.

Kontakt

Bent Gringer
+45 40 90 68 97
bent.gringer@outlook.com

Flere Fugle

I midten af Demokrati Garage finder man bageriet Flere Fugle, der udover bageri også fungerer som restaurant, der laver lækre surdejspizzaer. Flere Fugle er drevet af visionen om at skabe levende og inviterende steder og oplevelser, gennem events. Eksempelvis udbyder de bageworkshops og teambuilding arrangementer.

Kvalitet, balance og bæredygtighed er nøglebegreber for Flere Fugle, som de overfører til deres bagværk. De har et stort kendskab til lokalområdet og vil virkelig gerne bidrage til at forsøde tilværelsen – som både de lokale beboere i Nordvests og Demokrati Garages besøgende får glæde af.  

Flere Fugle leverer lækker catering til Folkestuens mange events

Kontakt

+45 93 83 75 73
contact@flerefugle.dk

Fire Tyve

I baggården ligger Støddæmperen, hvor Restauranten Fire Tyve holder til – det er en vinbar med fokus på naturvin og lækre snackanretninger. Her er der fokus på lokalt forankrede råvarer fra leverandører, der bidrager til gennemsigtighed og en økologisk udvikling af fødevareproduktion.

Fire Tyve er leverandør af catering til mange af de events der afholdes i Folkestuen.  Fire Tyve står for mere end blot lækker vin og gastronomi, også musik og kulturelle events, som fællesspisninger og markedsdage, bidrager de til i lokalområdet.

Kontakt

Christian Hasle
+45 31  20  19  90
christian@metiercph.dk

cirka cph

cirka cph arbejder med at facilitere klimahandling gennem samskabelse og kreativ udvikling på tværs af private, offentlige og civile aktører. Vi kalder os et projekt- og konsulenthus, fordi vi rådgiver strategisk og løser konkrete opgaver, der skaber engagement og handling for grøn omstilling.

Du kan lære mere på vores hjemmeside og følge med på vores LinkedIn.
Vil du vide mere så tag fat i medstifter Emil Kragh på mail eller telefon 60164290.

Kontakt

Medstifter
Emil Kragh
+45 60 16 42 90
emil@cirkacph.com

Bærebo

At gøre det nemmere for folk at flytte i bæredygtigt bofællesskab er det, der driver Bærebo. Befinder sig i Hal 3 og arbejder med at skabe nye bofællesskaber, ét ad gangen, ud fra et koncept om bæredygtige boliger, selvforsyning (både energi og grøntsager), gode fælles faciliteter og et sundt fællesskab. I øjeblikket er det Bofællesskabet Birketrolden i Helsinge, der er under opførsel. De kommende beboere har udstrakt indflydelse og derfor vil det både være kommende beboere, men også Bærebo teamet repræsenteret af Morten (direktør og projektchef) og Camilla (fællesskaber), der vil gøre brug af kontorpladsen. Bærebo har åbent kontor kl. 11-15 mandage og onsdage, så kom og hils på, hvis du er interesseret i bæredygtige bofællesskaber.     

Kontakt

Direktør/projektchef
Morten Pedersen
+45 71 79 27 28
info@bærebo.dk

B Lab Nordics

B Lab is a global nonprofit network transforming the economy to benefit all people, communities, and the planet. We create standards, policies, tools, and programs to shift the behavior, culture, and structure of capitalism—while certifying companies as B Corps, who are leading the way in using business as a force for good. Globally, our community includes over 9,000 B Corps across 105 countries and 160 industries, impacting 850,000 workers.

At B Lab Nordics, we mobilize the B Corp community in Denmark, Sweden, Norway, Finland, and Iceland. Our mission is to drive collective action, foster collaboration, and address society’s most pressing challenges. We partner with governments, academia, coalitions, and institutions to push forward economic systems change.

If you’re curious to learn more about our work or are interested in joining the B Corp movement, feel free to reach out or drop by our office. Our Copenhagen-based team—Mia, Lovis, Helena, Gitte, and Annika—is based in the backyard of Demokrati Garage, just below the blue stairs.
Learn more about the B Corp movement on bcorporation.net and stay updated on our initiatives, updates and events by following B Lab Nordics on LinkedIn

CONTACT

nordics@bcorporation.eu

Visit B Lab Nordics: bcorp.dk

ANTICIPATE

Mathias er fremtidsforsker og strategikonsulent gennem sin enkeltmandsvirksomhed ANTICIPATE, som har til formål at demokratisere fremtidstænkning og skabe meningsfuld forandring. Han hjælper organisationer og personer med at blive fremtidsparate gennem strategi- og innovationsprocesser, kurser, workshops og analyser.

Kontakt

Futurist & Founder
Mathias Behn Bjørnhof
+45 31  20  19  90
mbb@anticipate.dk

FORENINGEN DEMOKRATI GARAGE

Foreningen Demokrati Garage arbejder for at skabe rammer og aktiviteter, der viser at demokrati er noget vi alle kan deltage i – året rundt. Vi giver borgere, besøgende og beslutningstagere mulighed for at indgå aktivt i demokratiske debatter og formater. Demokrati er for alle – Uanset om du brænder for en progressiv grøn omstilling eller søger lokale medaktivister med grønne fingre. Om du kæmper for et bedre lokaldemokrati eller drømmer om at designe nye, globale demokratimodeller. Sammen er vi drevet af mere og bedre demokrati.

Bestyrelsen i Demokrati Garage består af formand Thorleif Skjødt, bankdirektør i Fælleskassen, Rasmus Grue Christensen, CEO Dignity,  Johan Galster, Partner We Do Democracy, Laura Auken, Rådgiver og tidligere direktør for Center for socialt og frivilligt arbejde, Anders Blok, Phd og Lektor i klimasociologi ved Københavns Universitet.

Foreningen har søgt og fået følgende midler til aktiviteterne i 2024

  • Borgerbageriet har søgt og fået 30.000 kr. – alle 5 borgerbagerier er nu snart afholdt.
  • Tuborgfonden har givet foreningen 165.000 kr til at afholde ”Et EU valg for alle”.
  • Nordea-Fondens “Her gror vi “pulje har fået bemidlet 970.100 kr. til projektet Rentens planteservice. Projektet handler om at samle beboere og sociale aktører på Rentemestervej og give dem adgang til planter og frø til at begrønne deres egne områder.  Der bliver afholdt én månedlig åben planteworkshops på Demokrati Garage, og én månedlig planteworkshop ude hos en aktør på gaden. Der vil også blive afholdt fællesspisninger fire gange om året, for at opbygge et stærkere nabolagsfællesskab. Projektet er en del af en større vision om at skabe et fællesskab på vejen, hvor folk på sigt selv er med til at drive forskellige projekter, der styrker den sociale sammenhængskraft og grønne omstilling – større lokalt nabo fællesskabsprojekt for Rentemestervej
  • Følg med i alle aktiviteter vi har gang i vores kalender her